SERVICE ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H εταιρία ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ-MAZDA,εκτός των γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, είναι σε θέση να σας προσφέρει υπηρεσίες εργοστασιακού service, διάγνωσης, συντήρησης,

Στη ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ-Mazda δεν ενδιαφερόμαστε απλά για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας, ενδιαφερόμαστε συνολικά για εσάς, τον πελάτη μας.

Τηλεφωνήστε σήμερα στο 2381083088, 2381089388
ή στο manologloumazda@gmail.com

Υπηρεσίες Επισκευής και Συντήρησης Mazda

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Διευρύνονται από την ΠΚΜ οι έλεγχοι στα πρατήρια υγρών καυσίμων με το νέο υπερσύγχρονο μετρητή υγραερίου

Ηλεκτρονικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας για τον έλεγχο των πρατηρίων πώλησης υγραερίου που προσφέρει νέα δεδομένα στους ελέγχους πώλησης και διανομής καυσίμων προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το υπερσύγχρονο μηχάνημα, που έχει ήδη παραληφθεί από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κόστισε 8.618 ευρώ. Μάλιστα, τα κονδύλια για την αγορά του προέρχονται από τα έσοδα τελών προηγούμενων ετών, που εισέπραξαν τα συνεργεία ελέγχου του Γραφείου Μετρολογίας του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τον περιοδικό έλεγχο πρατηρίων καυσίμων.
Πλέον, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε μετρήσεις της ακρίβειας των διανομέων (αντλιών) υγραερίου κίνησης (LPG, AutoGas-πεπιεσμένο φυσικό αέριο) και εν γένει των μετρητών παράδοσης υγραερίου, για τη διασφάλιση του καταναλωτικού κοινού.
Σκοπός της προμήθειας της συγκεκριμένης
συσκευής από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι ο μετρολογικός έλεγχος όλων των πρατηρίων, στη χωρική αρμοδιότητά της, που διαθέτουν προς πώληση υγραέριο κίνησης (LPG, AutoGas -πεπιεσμένο φυσικό αέριο).
Διαθέτοντας μετρητή coriolis το νέο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με τις αντλίες υγραερίου στα πρατήρια και να πραγματοποιεί μετρήσεις ροής μάζας, τις οποίες με το κατάλληλο λογισμικό που διαθέτει, μετατρέπει σε μετρήσεις ροής όγκου. Ακολούθως μπορεί να εκτυπώνει τις μετρήσεις αυτές, ώστε τα συνεργεία ελέγχου να τις συγκρίνουν με τις ενδείξεις των αντλιών υγραερίου και να διαπιστώνουν τη σωστή ή μη λειτουργία τους.
Παράλληλα, κατόπιν παρέμβασης του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, ο υπερσύχρονος μετρητής υγραερίου τοποθετήθηκε σε ένα από τα οχήματα κλειστού τύπου που έχει διαθέσει ο ΕΦΕΤ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (μάρκας RenaultCangoo), προκειμένου για την ασφαλή μετακίνησή του και τη διευκόλυνση των ελέγχων.
«Στις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ακόμη πιο εξειδικευμένους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων και στους διανομείς καυσίμων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ποσότητα των καυσίμων που παραλαμβάνουν οι καταναλωτές. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι συμπολίτες μας να μην πέφτουν θύματα κακών επαγγελματιών, τόσο σε ότι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, όσο και στη βενζίνη και στο υγραέριο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι τα χρήματα που εισπράττουμε από τα πρόστιμα που επιβάλουμε στη διάρκεια των ελέγχων μας, αλλά και τα τέλη με τα οποία επιβαρύνονται οι επαγγελματίες, έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Όπως ακριβώς έγινε και με την προμήθεια του σύγχρονου μηχανήματος, με το οποίο επεκτείνουμε και πολλαπλασιάζουμε τους ελέγχους μας, δημιουργώντας ένα ‘δίχτυ’ αποτελεσματικής προστασίας των καταναλωτών», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Κινηθήκαμε με ταχύτητα και είμαστε σε θέση με την έγκαιρη προμήθεια του μετρητή να εντείνουμε και να διευρύνουμε τους ελέγχους στον τομέα των καυσίμων. Απομένει η εκπαίδευση των ελεγκτών του Γραφείου Μετρολογίας στη λειτουργία του ηλεκτρονικού μηχανήματος από την κατασκευάστρια εταιρία, που είναι μια γρήγορη διαδικασία λίγων ωρών και οι έλεγχοι στα πρατήρια πώλησης υγραερίου ξεκινούν άμεσα, ακόμη και πριν την Πρωτοχρονιά. Στο μεταξύ, οι έλεγχοι στα βυτιοφόρα μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, αποδίδουν. Αρκεί να αναφέρω ότι από τις 20 Οκτωβρίου 2016 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2016 διενεργήθηκαν συνολικά 21 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας. Στους παραβάτες επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους23.847,09 ευρώ», δήλωσε ο κ. Γιουτίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: