SERVICE ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H εταιρία ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ-MAZDA,εκτός των γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, είναι σε θέση να σας προσφέρει υπηρεσίες εργοστασιακού service, διάγνωσης, συντήρησης,

Στη ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ-Mazda δεν ενδιαφερόμαστε απλά για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας, ενδιαφερόμαστε συνολικά για εσάς, τον πελάτη μας.

Τηλεφωνήστε σήμερα στο 2381083088, 2381089388
ή στο manologloumazda@gmail.com

Υπηρεσίες Επισκευής και Συντήρησης Mazda

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Νέος Wankel από την Mazda!

Με ένα νέο περιστροφικό "όπλο" πρόκειται να εφοδιάσει η
Mazda, τον αντικαταστάτη του RX-8, με πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών, που πρόκειται να αυξήσουν την απόδοσή του κατακόρυφα, ακολουθώντας στα χνάρια που "δημιουργικά" χάραξε το παλαιότερο RX-7.

Πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει το γεγονός ότι η Mazda έχει ξεκινήσει μια εκ βάθρων ανανέωση στους κινητήρες της, με αφορμή την εμφάνιση της νέας γενιάς τους "SkyActiv", με τους πρώτους τέτοιου τύπου να μπαίνουν στο CX-9.  Ήδη η ιαπωνική εταιρία, βρίσκεται σε φάση εξέλιξης των κινητήρων βενζίνης τύπου SkyActiv, όπου πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φτάσουν ακόμα και σε συμπίεση 18:1, πετυχαίνοντας οικονομία καυσίμου της τάξης του 25 με 30% σε σχέση με τις προηγούμενης γενιάς.

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός ήταν και ότι στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Tokyo το 2015, είχαν παρουσιάσει μια νεότερη εκδοχή του περιστροφικού κινητήρα Wankel, στο RX-Vision concept. Δεν είναι μυστικό ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο νέο Wankel κινητήρα στον αντικαταστάτη του RX-8, ένα γεγονός που μάλλον χρονικά θα πέσει περίπου στο 2018.

Ήδη υπάρχει στις ΗΠΑ, έγγραφο ευρεσιτεχνίας με τον αριθμό 20160084158, με τίτλο «Περιστροφικός κινητήρας τοποθετημένος σε όχημα», το οποίο δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών στις 24 Μαρτίου 2016. Και ο νέος κινητήρας Wankel είναι τεχνολογίας SkyActiv , αλλά τι τον κάνει τόσο αξιοσημείωτο;
Καταρχήν, η νέα πατέντα της Mazda, είναι η τοποθέτηση του κινητήρα «ανάποδα» σε σχέση με πριν, δηλαδή, έχει τοποθετηθεί γυρισμένος κατά 180 μοίρες με τον προκάτοχό του. Αυτό το γεγονός οδηγεί, στην τοποθέτηση των θυρίδων εξαγωγής στο επάνω μέρος και της εισαγωγής στο κάτω. Αυτό βοηθά στην αύξηση του μήκους των αυλών εισαγωγής, με συνέπεια την καλύτερη αναπνοή του. Επίσης το ότι η εξαγωγή έχει έρθει στο επάνω μέρος, οδηγεί σε μείωση της διαδρομής των καυσαερίων, και ειδικά στην περίπτωση τοποθέτησης turbo, και την διαδρομή τους προς αυτό.

Αλλη μια καινοτομία του νέου Wankel είναι η δίοδος του αέρα εισαγωγής από κοινή δίοδο και από ανεξάρτητη για τους ρότορες δίοδο. Αυτό «μεταφράζεται» σε καλύτερη αναπνοή του κινητήρα λόγω του φαινομένου της εξαναγκασμένης εξαγωγής και εισαγωγής με την βοήθεια της αδράνειας των καυσαερίων. 

Απ ότι φαίνεται η Mazda μας ετοιμάζει το «κερασάκι στην τούρτα» σε περίπου δυο χρόνια, θέλοντας να μπει αρκετά δυναμικά ξανά στο παιχνίδι των γρήγορων σπορ αυτοκινήτων, με την ισχύ να πολλαπλασιάζεται από turbo, ακολουθώντας στα χνάρια που "δημιουργικά" χάραξε το παλαιότερο RX-7.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: